Artikel Informatie voor ondernemers

De verspreiding van het Coronavirus heeft voor u als ondernemer grote gevolgen. Het voortbestaan van uw bedrijf kan in gevaar komen. Om u te helpen uw bedrijf de huidige crisis te laten overleven heeft de rijksoverheid een aantal ondersteunende mogelijkheden.Daarover vindt u hieronder meer informatie.

De gemeenten Brabantse Wal hebben daarnaast de mogelijkheid gecreëerd om via een snellink direct een Tozo-aanvraag (Tijdelijke Overbruggingsegeling voor zelfstandig ondernemers)  in te dienen. Let op: in de snelllink staat Bergen op Zoom vermeld, maar dit is ook voor Steenbergen! Via deze snellink komt de aanvraag direct in ons systeem voor afhandeling.

Meer informatie over overige maatregelen vindt u hieronder.

  • Alle maatregelen staan vermeld op de website van de Kamer van Koophandel (KvK): www.kvk.nl/corona
    De KvK heeft een speciaal Coronaloket ingericht waar uw met al uw vragen terecht kunt. Dit loket is op werkdagen bereikbaar tussen 08.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 0800-2117.
  • De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) heeft verschillende regelingen om in deze periode ondersteuning aan te bieden. Op de website van de ISD kunt u eenvoudig checken voor welke ondersteuning u in aanmerking komt.
  • De gemeente Steenbergen onderzoekt of ook zij de ondernemers binnen haar gemeente (extra) kan helpen in deze moeilijke periode. De uitkomst van dit onderzoek is op korte termijn bekend.

Bent u als ondernemer actief in de gemeente Steenbergen en u hebt behoefte aan (tijdelijke) ondersteuning, dan kunt u dit kenbaar maken aan:

Ook voor andere ondernemersvragen kunt u bij hen terecht.